Bestuur

 Het bestuur bestaat momenteel uit acht jonge en enthousiaste ambtenaren vanuit verschillende overheidsorganisaties in Noord-Nederland. Zij zetten zich op vrijwillige basis in en stellen zich hier voor. 

Vacature bestuurslid

JANN is altijd op zoek naar nieuwe bestuursleden. Lijkt het jou leuk om het bestuur van JANN te versterken én aan je eigen te bouwen? Neem dan contact met ons op! 

Desiree van der Wijk 

Wie ben je en wat doe je?

Hoi! Mijn naam is Desirée van der Wijk en ik ben 28 jaar. Na mijn bachelor studie Toegepaste Psychologie en master Healthy Ageing Professional ben ik aan het werk gegaan bij de provincie Groningen en gemeente Westerkwartier. Inmiddels werk ik volledig voor de gemeente Westerkwartier. Dit in een mooie functie als
beleidsmedewerker gezondheid en sport! In mijn functie probeer ik een spin in het web te zijn als het gaat om onderwerpen met elkaar verbinden die raakvlakken hebben met zowel gezondheid als sport. Denk hierbij aan voedsel, armoede, laaggeletterdheid, allemaal actuele maatschappelijke onderwerpen. Aan mij de taak om deze onderwerpen met elkaar te verbinden en in de inwoner van het Westerkwartier centraal te stellen. Een mooie en leuke uitdaging als je het mij vraagt!

Wat doe je naast je werk?
Ik ben iemand die gek is op reizen. Het liefst maak ik meerdere keren per jaar een grote reis. Hierbij heeft backpacken in Azië mijn grote voorkeur. Rugtasje op en gaan. De zon op zoeken, een andere cultuur, lekker eten, mooie natuur, meer heb ik niet nodig. Tijdens het reizen komt het stukje fotografie om de hoek kijken. Verder houd ik mij graag bezig met sportieve activiteiten zoals crossfit, rondje op de racefiets of een lange wandeling maken door de bossen of weilanden. Ook ben Ik vaak in de keuken te vinden en vind het heerlijk om voor vrienden te koken en samen lekker te tafelen. Naast dit alles ben ik ook echt een familiemens, houd ik van borrelen met vriendinnen en spelletjes spelen.

Anne-Baukje Coster

Wie ben je wat doe je?
Heyhoi! Mijn naam is Anne-Baukje Coster, 25 jaar jong en woonachtig in Leeuwarden. Sinds januari 2023 werk ik bij de gemeente Leeuwarden bij het team Economische Zaken, hier houd ik mij vooral bezig met de economische dienstverlening, het contact met ondernemers maar ook intern beleid en regelgeving over hoe we nu en in de toekomst ervoor zorgen dat het goed ondernemen is én blijft in de gemeente Leeuwarden. Ontzettend leuk, maar ook uitdagend, zeker in tijden van stijgende kosten en grote maatschappelijke transities. Een project waar ik me onder andere mee bezig houd is een inflatiepakket voor ondernemers. Vanuit dit pakket proberen we met advies, subsidies en samenwerkingen met lokale partijen zoveel mogelijk ondernemingen versneld te laten verduurzamen en kosten te besparen. Voordat ik bij de gemeente Leeuwarden aan de slag ben gegaan, heb ik anderhalf jaar bij gemeente Ameland gewerkt als beleidsmedewerker toerisme. De overstap van eilandgemeente naar stadsgemeente en bijkomende ervaringen vind ik erg waardevol voor mijn eigen ontwikkeling als jonge ambtenaar!

Wat doe je naast je werk?
Naast mijn werk ben ik graag buiten de deur. Ik vind het leuk om dingen te ondernemen met vrienden en familie, zowel in de stad als lekker buiten in de natuur. Ik houd van lekker eten en borrelen, maar vind het ook heerlijk om me lekker terug te trekken met een goed boek, film of fijne muziek! Op sportgebied ben ik makkelijk te porren voor een potje padel of tennis. Is het tijd voor vakantie? Dan heb ik nog een flinke bucketlist waar ik de komende jaren van af wil strepen, ik hoor graag tips voor mijn eerstvolgende reis! Ik ontdek graag en ga liever voor een actieve vakantie dan een strandvakantie. 😉 

Gert-Jan Rodenboog

Wie ben je en wat doe je?
Moi! Mijn naam is Gert-Jan Rodenboog en ik ben 29 jaar. Ik ben een geboren en getogen Groninger. Na mijn studie Sociale Planologie aan de RUG, ben ik in 2019 aan de slag gegaan bij de gemeente Groningen. Als projectmanager werk ik aan diverse projecten in de binnenstad, zoals de herinrichting van de Grote Markt. Samen met betrokkenen een breed gedragen plan maken, dat is voor mij de uitdaging. Als echte Groninger is ontzettend gaaf om een bijdrage te mogen leveren aan de toekomst van deze prachtige stad!

Wat doe je naast je werk?

Ik ben een echte sportliefhebber! Na een dag op kantoor ga ik dan ook vaak nog even lekker sporten. Eenmaal thuis vind ik het heerlijk om topsport (voetbal, tennis, atletiek, ect.) te volgen op TV. Ook ben ik een fanatieke supporter van de lokale FC. Bij JANN ben ik penningmeester en zet ik mij in om meer verbinding tussen de drie noordelijke provincies te creëren. Tijdens mijn stages in Friesland en Drenthe heb ik ervaren dat er veel overeenkomsten, maar zeker ook interessante verschillen zijn tussen de ambtelijke organisaties in het noorden. De activiteiten van JANN zijn leuke gelegenheden om andere jonge ambtenaren te leren kennen en ervaringen met elkaar te delen. Tot de volgende!

Jochem Pennekamp

Wie ben je en wat doe je?
Hoi! Mijn naam is Jochem Pennekamp en ik ben 28 jaar oud. Na een aantal uitstapjes in binnen- en buitenland woon ik inmiddels alweer een paar jaar in Groningen. Als beleidsmedewerker duurzaamheid ben ik verantwoordelijk voor het gaswinningsdossier, en het vertalen van ons duurzaamheidsbeleid naar concrete acties en resultaten. Dit doe ik voor de gemeente Westerkwartier. Wisten jullie trouwens dat deze gemeente één van de grootste plattelandsgemeenten van Nederland is? Op deze manier zet ik mijn beste beentje voor om werk te maken van een inclusieve, schone en duurzame toekomst voor huidige én toekomstige generaties. Inderdaad, duurzaamheid gaat veel verder dan het realiseren van onze reductiedoelstellingen. Gelukkig maar. Als we het zorgvuldig organiseren zou duurzaamheid een thema moeten zijn met een enorm verbindend effect. Ik zie het als een gave uitdaging om mensen dichter bij elkaar te brengen rondom dit thema.


Wat doe je naast je werk?
Naast alle werkzaamheden in het Westerkwartier is er ook nog tijd voor andere dingen. Echt hele avontuurlijke hobby’s houd ik er niet op na. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Weer of geen weer, en gehuld in sportkleding vind ik het fijn om met enige regelmaat een rondje te lopen. Vaak hard. Soms iets minder hard. Het liefst doe ik dit rondje in het Noorderplantsoen. Na een regenbui is dit misschien wel een van de fijnste plekken om actief te zijn. Het lijkt mij leuk om jullie te verwelkomen op een van onze activiteiten. Hopelijk tot snel!

Miriam Beintema

Wie ben je en wat doe je? 

Hey, Ik ben Miriam Beintema. En met mijn leeftijd van 28 jaar nog steeds een jonge ambtenaar. Ik werk via detacheringsbureau Kenonz nu tijdelijk bij de gemeente Coevorden. Hier ben  communicatiemedewerker en houd ik mij bezig met de thema's wonen en duurzaamheid. Ik houd van gezelligheid en activiteiten. Samen met én voor mijn collega’s uitjes en activiteiten organiseren krijg ik energie van!

Wat doe je naast je werk?
In mijn ‘vrije tijd’ heb ik vaak alsnog een volle agenda. Meerdere keren per de week ben ik te vinden op het korfbalveld. Ik speel hier in een vriendenteam en doe meerdere vrijwilligerstaken voor de club. Ook doe ik aan spinning, pilates en yoga. En probeer dit alle drie ook een keer in de week te doen. Naast het sporten vind ik het leuk om met vrienden of familie (bord)spelletjes te spelen of lekker te eten en drinken. Ook creatief bezig zijn met vormgeving en fotografie is iets wat ik graag doe. Zo mag ik steeds vaker bijvoorbeeld kaarten ontwerpen of mooie momenten vastleggen voor bekenden. En tot slot is op vakantie gaan misschien wel mijn allergrootste hobby. Het liefst ga ik elk weekend weg. Of het liefst nog langer! Van Terschelling tot Slovenië en van Limburg tot Berlijn. De omgeving verkennen, activiteiten doen, lekker eten en drinken én natuurlijk genieten! 


Frans Luinstra

Wie ben je en wat doe je?
Hoi! Ik ben Frans Luinstra, 24 jaar en werk als
communicatiemedewerker en vormgever bij de gemeente Westerkwartier. De gemeente waar ik zelf ook woon. Ik ben een van de vormgevers van de gemeente, maar ik houd mij eigenlijk met van alles bezig. Daarbij stel ik mij regelmatig de vraag: “begrijpt de inwoner dit wel?”. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat ik mij binnen de organisatie sterk maak voor duidelijke taal. Want wat heb je er als gemeente aan als inwoners je teksten niet begrijpen?

Wat doe je naast je werk?
Na een werkdag loop ik in ieder geval een ommetje bij ons door het dorp of de weilanden. Je moet natuurlijk wel aan je beweging komen als je een hele dag op kantoor bent. Ik ben opgegroeid op een boerderij. Thuis hebben we schapen en (jonge) koeien. Natuurlijk doe ik ook wat han-en-spandiensten op de boerderij. Bijvoorbeeld lammetjes met de fles grootbrengen. Ook trek ik er graag op uit om foto’s te maken. De schapen thuis zijn natuurlijk de bèèèhste fotomodellen. Maar ook het mooie Westerkwartier leg ik graag vast. Ook reizen is een grote hobby van mij, ik ga er graag op uit om wat van de wereld te zien. Ook dan is de camera niet uit mijn handen weg te slaan!

Marlieke de Vries

Wie ben je en wat doe je?

Hi! Mijn naam is Marlieke de Vries en ik ben 26 jaar oud. Na een paar jaar in Groningen en Zweden te hebben gewoond, ben ik weer terug in mijn oude woonplaats Emmeloord. Momenteel werk ik voor het samenwerkingsverband OWO. OWO bestaat uit de gemeenten Ooststellingwerf,  Weststellingwerf en Opsterland. Ik werk voor deze drie gemeenten als Functioneel Beheerder Sociaal Domein. Dagelijks houd ik mij bezig met de inrichting van het Sociaal Domein systeem en diverse projecten daarom heen. Een hele afwisselende baan waar geen dag hetzelfde is!

 

Wat doe je naast je werk?

In mijn vrije tijd kun jij mij vaak vinden in de keuken. Ik vind het heel leuk om te koken en te bakken. Ben ik niet in de keuken te vinden? Dan ben ik vast bij vriendinnen, aan het sporten, spelletjes aan het spelen of aan het puzzelen. Heb ik iets langer vrij? Dan ben ik ergens op deze wereld te vinden om nieuwe culturen, nieuwe recepten of mooie natuur te ontdekken. Afgelopen jaar ben ik bijvoorbeeld in Frankrijk, Engeland, Guatemala, Mexico, Honduras en Belize geweest. En nee, ik ben nog lang niet uitgekeken op reizen! Hoe meer, hoe leuker. Ik hoor dan ook graag op de volgende activiteit wat je favoriete bestemming is!

 Joost Smits

Wie ben je wat doe je?
Ik ben Joost Smits, 29 jaar oud en werk bij de gemeente Westerkwartier. De gemeente waar ik ben opgegroeid en nog altijd woon. Mijn functie is beleidsmedewerker Duurzaamheid. De vraag waar ik mij in het werk vooral mee bezighoud is hoe de gemeente Westerkwartier in 2050 aardgasvrij wordt. Hiervoor hebben we een visie opgesteld en ben ik momenteel betrokken bij een tal van projecten om deze doelstelling te bereiken. Dit is een grote uitdaging die eigenlijk iedere inwoner van de gemeente raakt, dit maakt het werk soms intensief maar ook best divers. Je kunt vaak inwoners verder helpen, daar krijg ik energie van en maakt mijn werk hartstikke leuk!

Wat doe je naast je werk?
Ik ga er graag op uit, dat kan een terrasje pakken of lekker op vakantie gaan. Nederland heeft hele mooie plekken te bieden, dus daar is nog genoeg te ontdekken! Maar ik hou ook van de zomer en de zon, dus moet daar soms wat verder voor reizen, zolang de zon er schijnt en er lekker eten is vind ik het al goed! Maar naast het erop uit gaan vind ik het ook heerlijk om thuis te zijn, films of series kijken op de bank of lekker koken!