Bestuur

 Het bestuur bestaat momenteel uit vijf jonge en enthousiaste ambtenaren vanuit verschillende overheidsorganisaties in Noord-Nederland. Zij zetten zich op vrijwillige basis in en stellen zich hier voor. 

Vacature bestuurslid

JANN is op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Thomas Otterman

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Thomas Otterman en ik ben 30 jaar oud. Op dit moment woon ik in Groningen maar oorspronkelijk ben ik een echte Blauwvinger, geboren en getogen in Zwolle. Ik ben naar het hoge noorden gereisd om daar Planologie te studeren. Inmiddels zet ik mij in voor de gemeente Assen, waar ik mij onder meer bezig houdt met de nieuwe Omgevingswet. Daarvoor heb ik gewerkt in Friesland, bij de gemeente Leeuwarden, waardoor ik met alle drie noordelijke provincies iets speciaals heb.

Wat doe je naast je werk?
Naast mijn werk ben ik vooral veel bezig met sport. Als ambtenaar kom je aan zituren niks tekort, dus het is goed om dit op de sportvelden te compenseren. Mijn favoriete sport is zaalvoetbal, waar ik voetbal bij Exstudiantes. Daarnaast doe ik sinds kort een poging om meer te weten te komen over kunst en cultuur. Zulke extra kennis is altijd handig bij bijvoorbeeld een pubquiz. Dus trek ik er gewapend met een museumkaart op uit om alle musea af te tikken.

Gert-Jan Rodenboog

 Wie ben je en wat doe je?
Moi! Mijn naam is Gert-Jan Rodenboog en ik ben 28 jaar. Ik ben een geboren en getogen Groninger. Na mijn studie Sociale Planologie aan de RUG, ben ik in 2019 aan de slag gegaan bij de gemeente Groningen. Als assistent projectleider werk ik aan diverse projecten in de binnenstad, zoals de herinrichting van de Grote Markt. Samen met betrokkenen een breed gedragen plan maken, dat is voor mij de uitdaging. Als echte Groninger is ontzettend gaaf om een bijdrage te mogen leveren aan de toekomst van deze prachtige stad!

Wat doe je naast je werk?
Ik ben een echte sportliefhebber! Na een dag op kantoor ga ik dan ook vaak nog even lekker sporten. Eenmaal thuis vind ik het heerlijk om topsport (voetbal, tennis, atletiek, ect.) te volgen op TV. Ook ben ik een fanatieke supporter van de lokale FC. Bij JANN zet ik mij in om meer verbinding tussen de drie noordelijke provincies te creëren. Tijdens mijn stages in Friesland en Drenthe heb ik ervaren dat er veel overeenkomsten, maar zeker ook interessante verschillen zijn tussen de ambtelijke organisaties in het noorden. De activiteiten van JANN zijn leuke gelegenheden om andere jonge ambtenaren te leren kennen en ervaringen met elkaar te delen. Tot de volgende! 

Jochem Pennekamp

Wie ben je en wat doe je?
Hoi! Mijn naam is Jochem Pennekamp en ik ben 27 jaar oud. Na een aantal uitstapjes in binnen- en buitenland woon ik inmiddels alweer een paar jaar in Groningen. Als beleidsmedewerker duurzaamheid ben ik verantwoordelijk voor het gaswinningsdossier, en het vertalen van ons duurzaamheidsbeleid naar concrete acties en resultaten. Dit doe ik voor de gemeente Westerkwartier. Wisten jullie trouwens dat deze gemeente één van de grootste plattelandsgemeenten van Nederland is? Op deze manier zet ik mijn beste beentje voor om werk te maken van een inclusieve, schone en duurzame toekomst voor huidige én toekomstige generaties.

Inderdaad, duurzaamheid gaat veel verder dan het realiseren van onze reductiedoelstellingen. Gelukkig maar. Als we het zorgvuldig organiseren zou duurzaamheid een thema moeten zijn met een enorm verbindend effect. Ik zie het als een gave uitdaging om mensen dichter bij elkaar te brengen rondom dit thema.

Wat doe je naast je werk?
Naast alle werkzaamheden in het Westerkwartier is er ook nog tijd voor andere dingen. Echt hele avontuurlijke hobby’s houd ik er niet op na. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Weer of geen weer, en gehuld in sportkleding vind ik het fijn om met enige regelmaat een rondje te lopen. Vaak hard. Soms iets minder hard. Het liefst doe ik dit rondje in het Noorderplantsoen. Na een regenbui is dit misschien wel een van de fijnste plekken om actief te zijn. Het lijkt mij leuk om jullie te verwelkomen op een van onze activiteiten. Hopelijk tot snel!

Miriam Beintema

Wie ben je en wat doe je? 

Hey, Ik ben Miriam Beintema. En met mijn leeftijd van 27 jaar nog steeds een jonge ambtenaar. Ik werk bij de gemeente Westerkwartier als communicatiemedewerker/ vormgever. Deze Groningse gemeente ligt centraal in het noorden, op de grens met Drenthe en Friesland. Deze laatst genoemde is ook de plek waar ik al mijn hele leven woon. Naast mijn functie ben ik ook bestuurslid van de personeelsvereniging. Samen met én voor mijn collega’s uitjes en activiteiten organiseren krijg ik energie van!

Wat doe je naast je werk?
In mijn ‘vrije tijd’ heb ik vaak alsnog een volle agenda. Minimaal drie keer in de week ben ik te vinden op het korfbalveld. Ik speel in de selectie van KF De Wâlden en doe meerdere vrijwilligerstaken voor de club. Naast het sporten vind ik het leuk om met vrienden of familie (bord)spelletjes te spelen of lekker te eten en drinken. Ook creatief bezig zijn met vormgeving en fotografie is iets wat ik graag doe. Zo mag ik steeds vaker bijvoorbeeld kaarten ontwerpen of mooie momenten vastleggen voor bekenden. En tot slot is op vakantie gaan misschien wel mijn aller grootste hobby. Het liefst ga ik elk weekend weg. Of het liefst nog langer! Van Terschelling tot Slovenië en van Limburg tot Berlijn. De omgeving verkennen, activiteiten doen, lekker eten en drinken én natuurlijk genieten! 


Rico Tjepkema

Wie ben je en wat doe je?

Ha! Rico Tjepkema, 25 jaar en na zeven jaar woonachtig te zijn in Groningen durf ik me tegenwoordig een echte Stadjer te noemen. Daarvoor was ik hier student. Eerst International Relations & International Organisation, daarna Recht & Bestuur. Beide aan de RUG. Momenteel werk ik in Leeuwarden, wat als oorspronkelijke Fries ook erg leuk is. Ik houd me daar als strategisch adviseur onder andere bezig met gebiedsontwikkeling, organisatieontwikkeling, politiek-bestuurlijke kwesties en de komst van de Omgevingswet. Ik krijg energie van breed denken, veel afwisseling en het aanpakken van ingewikkelde kwesties.


Wat doe je naast je werk?

Van stilzitten word ik meestal niet erg gelukkig. Ik ben graag bezig. Naast mijn werk in Leeuwarden gaan nog wat uurtjes per week op aan de politiek. Bij JANN vind ik het erg waardevol ervoor te zorgen dat jonge ambtenaren elkaar weten te vinden. Bijvoorbeeld bij interessante rondleidingen en cursussen, maar zeker ook laagdrempelig met een drankje in de hand. Verder zie ik mijn vrienden graag. Het liefst op het terras in de zon. En een rondje wielrennen ben ik vaak ook wel bij!