Over JANN

Wat is JANN?

JANN is vanaf 2008 hét netwerk voor jonge ambtenaren in Noord-Nederland. JANN brengt jonge ambtenaren in contact met andere jonge ambtenaren uit Friesland, Groningen en Drenthe om van elkaar te leren, ideeën op te doen, te netwerken en kennis te delen. Jonge ambtenaren van alle overheidsinstanties in Noord-Nederland zijn welkom. Formeel hanteren we een leeftijdsgrens van 35, maar we zullen nooit om een ID-kaart vragen.

Het  lidmaatschap van JANN is door sponsorinkomsten gratis. Voor sommige events vragen we wel een bijdrage.

Wat doet JANN?

JANN is als netwerk opgericht in een tijd dat er weinig jongerenorganisaties waren bij de overheid. Vandaag de dag zijn die er in Friesland, Groningen en Drenthe een stuk meer. Aansluitend op die verandering zijn de primaire doelstellingen van JANN:

  1. Verbinden en ondersteunen van jong bewegingen binnen overheden in het noorden;
  2. Zichtbaar maken van activiteiten die voor (jonge) ambtenaren georganiseerd worden;
  3. Bovenlokale activiteiten organiseren.

Benieuwd naar de activiteiten die JANN organiseert? Lees dan ons jaarverslag 2017.

Meer weten over de activiteiten van JANN in het verleden? Bekijk onze oude jaarverslagen:  JANN Jaarverslag 2016 –   JANN Jaarverslag 2015JANN jaarverslag 2014 –  JANN jaarverslag 2013 – Jaarverslag 2012.

Wie zit er in het bestuur van JANN?

Het bestuur van JANN bestaat uit een aantal jonge ambtenaren die op vrijwillige basis met veel enthousiasme tijd en energie steken in de organisatie van activiteiten en initiatieven. In het voorjaar van 2018 is het bestuur deels gewisseld. Op dit moment heeft JANN vijf bestuursleden:

Jojanneke Groenewoud (voorzitter april 2018)

Jojanneke

Wie ben je en wat doe je?
Aangenaam. Jojanneke Groenewoud, 26 jaar en mijn leven speelt zich af in de bruisende stad Groningen. Na mijn master Staats- en Bestuursrecht aan de RUG en een postacademische opleiding Bouwrecht in Utrecht ben ik op zoek gegaan naar een uitdagende baan als juriste in het Omgevingsrecht.

Als Trainee Omgevingswet ben ik het Provinciehuis te Groningen binnengerold, waar ik een onderzoek heb gedaan naar impact van de Omgevingswet. Sinds april 2018 ben ik Juriste Natuurwetgeving, waar ik mij vooral bezighoud met handhavingsvraagstukken op het gebied van de soortenbescherming onder Wet natuurbescherming. De bescherming van bevers, dassen, libellen, vleermuizen en slechtvalken zijn voor mij dagelijks terugkerende onderwerpen. Een erg uitdagend werkveld, waar elke dag weer anders kan zijn!

Wat doe je naast je werk?
Koken is mijn grote passie. Ik volg graag kookcursussen om inspiratie voor dinertjes met vrienden op te doen. Daarnaast ben ik iemand die erg van afwisseling houd en leeft met een interne bucketlist. Het woord ‘sleur’ zit absoluut in mijn allergiezone. Daarom leer ik graag nieuwe dingen: van Mandarijn tot zeilen. Tot slot houd ik erg van reizen naar (het liefst niet-toeristische) gebieden, waar ik het liefst de natuur zowel boven- als onderwater bewonder.

Lisette van der Woude (penningmeester april 2018)

Lisette

Wie ben je en wat doe je?
Hoi! Mijn naam is Lisette van der Woude en ik ben 25 jaar. Sinds mijn studententijd woon ik, met plezier, in het mooie Groningen.

Vanaf november 2017 werk ik bij de provincie Groningen als juridisch administratief medewerker bij de afdeling Omgeving & Milieu. Ik houd me hier vooral bezig met handhavingsvraagstukken die te maken hebben met de Wet Natuurbescherming. Bij dit rechtsonderwerp kun je denken aan bescherming van soorten (zoals vleermuizen en otters), vraagstukken over jacht en houtopstanden (zoals illegale kap van bomen). Voordat ik bij de provincie Groningen begon, heb ik al een paar jaar ervaring opgedaan in “overheidsland” zoals bij de gemeente Groningen en bij het RVO. Hier heb ik gezien dat er steeds meer aandacht komt voor de jonge ambtenaar. Dit zie ik als een positieve verandering en ik denk dat JANN hier goed op kan inspelen door interessante events te organiseren!

Wat doe je naast je werk zoal?
In mijn vrije tijd kun je me vinden in natuurgebieden waar ik gewapend met mijn camera mooie kiekjes probeer te maken. Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger bij Humanitas. Ik help en begeleid hier vluchtelingen met het leren van de Nederlandse taal en inburgering in de Nederlandse cultuur. Iets waar ik veel voldoening uithaal en veel van leer!

Jeenke van Linge (bestuurslid jan. 2017)

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Jeenke van Linge (29). Als geboren Heerenveense kwam ik in 2005 naar de stad Groningen om geschiedenis te studeren aan de RuG. De stad beviel goed, dus na mijn studie ben ik in met veel plezier in Groningen blijven wonen.

In mijn werk ben ik ook bezig met de stad, in de functie als beleids- en projectmedewerker bij de directie Stadsbeheer van de Gemeente Groningen. Ik hou ik mij als adviseur van het bestuur bezig met uiteenlopende aandachtsgebieden: beleidsontwikkeling, bedrijfsvoeringsvraagstukken en organisatieontwikkeling. Als generalist krijg ik er energie van om te werken aan allerlei verschillende soorten projecten en activiteiten. Op dit moment ben ik o.a. bezig met het onderwerp burgerparticipatie en het ontwikkelen van gebiedsgericht werken binnen de gemeentelijke organisatie.

Hiervoor was ik werkzaam als trainee concernadviseur bij de Concernstaf van de Gemeente Groningen en als assistent-projectleider bij marktonderzoeksbureau Aha! Marktonderzoek en marketingadvies.

Wat doe je naast je werk zoal?
Tijdens mijn studie heb ik een halfjaar doorgebracht in het Spaanse Alcalá de Henares. Dit heeft geresulteerd in een voorliefde voor Spanje en de Spaanse taal en cultuur. Ik ga dan ook graag op reis naar dit mooie land. In mijn vrije tijd lees ik veel, bezoek ik musea of ga ik gezellig op pad met vrienden.

Als je meer over mij wil weten, kijk dan op m’n LinkedIn of Twitter!

Dirk Jan Muntendam (bestuurslid dec. 2016)

Dirkjan MuntendamWie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Dirk Jan Muntendam en sinds oktober ben ik echt ambtenaar geworden. Ik ben nu 31 en dus mag ik mijzelf nog steeds jonge ambtenaar noemen. Voor mijn officiële installatie als ambtenaar een paar jaar gewerkt als adviseur voor diverse overheidsinstanties en was derhalve niet onbekend met het ambtelijk bestaan. Sinds oktober werk ik voor de gemeente Opsterland (Fryslân). Dat is een gemeente met een rijke historie wat mij als historicus ontzettend aanspreekt. Ik ben in Opsterland op dagelijkse basis bezig met informatiebeveiling en privacy.

Wat doe je naast je werk?
Hoewel mijn werk erg leuk is geniet ik ook van mijn vrije tijd. In het weekend rondjes rijden op de grasmaaier om het gras wat kort te houden en verder druk aan het lezen en het schrijven, want het doel is om dit jaar een nieuw manuscript te kunnen opleveren. Daarnaast vind ik het leuk om met lokale geschiedenis bezig te zijn bij de lokale historische vereniging.  Verder als het mooi weer is fiets en wandel ik graag.

Als je meer over mij wilt weten, kijk dan op mijn LinkedIn.

Froukje Stuursma (bestuurslid april 2018)

Froukje

Wie ben je en wat doe je?
Hoi! Ik ben Froukje Stuursma en ik ben 27 jaar. Sinds eind 2015 werk ik voor de gemeente Súdwest-Fryslân in Sneek als beleidsmedewerker cultuur. Ik houd me bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van beleid en adviseer het gemeentebestuur daarover.

Is het niet saai om voor een gemeente te werken? Beslist niet! Cultuur is een spannend onderwerp, waar iedereen wel iets van vindt. Er moeten een heleboel verschillende belangen vanuit de politiek en de samenleving worden gewikt en gewogen. Dat vereist een knap staaltje acrobatiek.

Juist jonge ambtenaren beschikken volgens mij over de vaardigheden die daarbij vandaag de dag nodig zijn: lef, innovativiteit, openheid, creativiteit, focus op samenwerking en een kritische blik. Zelf houd ik ook wel van een partijtje dwarskijken, averechts adviseren en vergezichten dromen… Wat een geluk dat ik dat ook nog mag doen op mijn favoriete vakgebied, namelijk cultuur. 

Wat doe je naast je werk zoal?
Kunst en cultuur is mijn passie! Ik verwonder me graag in het museum, lach me slap bij een theatervoorstelling of bounce mee op de beats van Justin Bieber. Ik deins er ook niet voor terug om zelf weleens een deuntje op mijn gitaar te spelen. Verder houd ik van festivals en help ik zelfs een handje mee in de organisatie van bijvoorbeeld Noorderzon of Welcome to The Village.

Ten slotte: creatief met tekst ben ik ook, ik houd namelijk een blog bij over een andere liefde en dat is hardlopen. Door weer en wind loop ik rondjes, lang of kort, zwaar of gemakkelijk, ver weg of dichtbij. Oh ja, na het rennen eet ik het liefst een pannenkoek. Just so you know!

Aankomende JANN-events

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Of wil je samenwerken met JANN? Stuur een e-mail naar jannbestuur@gmail.com.

JANN op Twitter