Activiteit voorjaar 2018: Dossier Gaswinningen + College tour Hans Alders

in het voorjaar 2018 organiseren JANN en EPI Kenniscentrum een middag en avond geheel in het teken van het aardgas-dossier Groningen.

Het middagprogramma vind plaats op het Gemeentehuis van Loppersum, het epicentrum van de aardbevingen in Nederland. Twee sprekers nemen ons mee in de verschillende aspecten van het dossier. Je zult merken dat we op veel vlakken kunnen leren van Groningen: de bestuurlijke rollen, veiligheidsbeleving, sociale cohesie, krimp en de huizenmarkt, het komt allemaal ter sprake. Ook gaan we op excursie in het aardbevingengebied.

Melanie Bakema is onderzoekster bij de RUG-faculteit Ruimtelijke wetenschappen en onderzoekt Governance structuren in crisis-situaties. Ze vergelijkt onder meer de Groningse situatie met Christchurch (zware aardbeving in 2011) in Nieuw-Zeeland.

Justin Richardson is onderzoeker voor het programma ‘Gronings Perspectief’, dat in opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen, onderzoek doet naar de impact van het dossier op de veiligheidsbelevingen, de gezondheid en het toekomstperspectief van de Groninger.

Aansluitend bezoeken we in Loppersum een locatie waar de impact van de bevingen op de gebouwde omgeving zichtbaar is.

Het programma gaat verder in Hotel Spoorzicht, tegenover het gemeentehuis. Na een gezamenlijk buffet-diner neemt ‘mister-aardbevingen’ Hans Alders, plaats op de interview-stoel. Volgens het College Tour concept kun jij hem bevragen over zijn werk als NCG en andere rollen binnen zijn imposante loopbaan.

Kortom: Deze activiteit biedt een unieke inkijk in hét politieke dossier van dit moment. Deze activiteit is toegankelijk voor alle jonge ambtenaren in Nederland, dus twijfel niet en geef je gauw op.

 

hans-alders_groninger-land

Aanmeldingen en details volgen z.s.m.

Hou onze website, nieuwsbrief en socials in de gaten.

Ledenteller
JANN-events
Mail ons
Wil je ons een e-mail sturen?
jannbestuur@gmail.com
Niets missen? Volg ons!