JANN expeditie: ‘Op fietse’ door Geopark de Hondsrug

Vrijdagmiddag 17 juni neemt JANN je mee op expeditie door Geopark de Hondsrug. Met hulp van verschillende specialisten op het gebied van gebiedspromotie gaan we op zoek naar het ultieme ‘Drenthe-moment’.

We starten bij het Hunebedcentrum in Borger, waar de manager van het eerste Geopark van Nederland ons informeert over Geopark de Hondsrug. Zo zijn er bijvoorbeeld 160 regionale organisaties aangesloten bij dit Geopark, hoe zit dat? De UNESCO status kan mogelijk veel bezoekers aantrekken, is Drenthe daar op voorbereid? Welke kansen biedt het Geopark voor de toekomst van Drenthe?

Ook de Provincie Drenthe werkt hard om Drenthe op de kaart te zetten. De programmaleider van provinciaal projectbureau ‘Op Fietse’ neemt ons mee in de uitdaging om Drenthe te profileren als Fietsprovincie nummer 1. Het doel is om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen. Hoe pakt de provincie dit aan en waarom denkt de provincie daarmee Drenthe goed te profileren? Je leert het bij deze JANN expeditie.

Later die middag ontdekken we actief het verhaal van het Geopark ‘op fietse’! Tijdens een mooie (en hopelijk zonnige) fietstocht komen we onder andere langs het grootste hunebed van Nederland. De excursie eindigt verderop in Borger bij een ondernemer die op eigentijdse manier inspeelt op de regio-promotie. Daar is het tijd voor een Drentse borrel!

Voor in de agenda:  Vrijdag 17 juni 2016

13.00 uur inloop bij het Hunebedcentrum te Borger

geopark hondsrug

13.30 uur start programma met sprekers Geopark en projectbureau ‘op fietse’

15.00 uur start fietstocht door Geopark

16.30 uur afsluiting inhoudelijk programma + start borrel

 

Opgeven voor deze activiteit kan via:  http://www.jannnetwerk.nl/events/expeditie-geopark-hondsrug/

Eén reactie op JANN expeditie: ‘Op fietse’ door Geopark de Hondsrug

 • Sietze schreef:

  Hoi allemaal!

  Wat leuk dat jullie binnen onze mooie gemeente langskomen!

  Tot de 17e!

  Vriendelijke groet,

  Sietze Kamstra

  P&O adviseur
  gemeente Borger-Odoorn

Lid worden
JANN-events
Mail ons
Wil je ons een e-mail sturen?
jannbestuur@gmail.com
Niets missen? Volg ons!